dimarts, 30 d’agost del 2016

Expectació per la detecció d'un "fort senyal" procedent d'una estrella a 95 anys llum

exploració de l'espai

Expectació  per la detecció d'un "fort senyal" procedent d'una estrella a 95 anys llum

Un equip internacional d'investigadors ha localitzat les emissions amb el radiotelescopi RATAN-600 rus

Els científics adverteixen que encara no es pot concloure que procedeixi d'una civilització extraterrestre

Expectació per la detecció d'un "fort senyal" procedent d'una estrella a 95 anys llum

EL PERIÓDICO / BARCELONA
Dimarts, 30 d'agost del 2016 - 19:10 CEST
Un equip internacional d'investigadors ha anunciat que han detectat "un fort senyal" en la direcció de l'estrella HD164595 a través del radiotelescopi RATAN-600 a Zelentxukskaia (Rússia).
El senyal va ser rebut el 15 de maig en una longitud d'ona de 2,7 centímetres. Els científics no estan dient que el senyal procedeixi d'una civilització extraterrestre, però asseguren que val la pena el seu estudi més detallat com un possible candidat SETI (llar d'intel·ligència extraterrestre), encara que tampoc descarten que les emissions puguin procedir d'una altra mena de font.

SEGUIMENT PERMANENT

En qualsevol cas, el senyal és prou important perquè els investigadors de RATAN-600 hagin sol·licitat la monitorització permanent d'aquest objectiu. La investigació es debatrà en una reunió del Comitè Permanent de Recerca d'Intel·ligència Extraterrestre, durant el 67è Congrés Internacional d'Astronàutica (IAC) de Guadalajara (Mèxic), que tindrà lloc el 27 de de setembre.
El que se sap de HD164595 és que és una estrella de 0,99 masses solars a una distància d'aproximadament 95 anys llum a la constel·lació d'Hèrcules, amb una edat estimada de 6.300 milions d'anys. La seva metal·licitat (concepte astrofísic que s'utilitza per descriure l'abundància relativa d'elements més pesants que l'heli en una estrella) és gairebé idèntica a la del Sol. Un planeta conegut en aquest sistema, HD164595 b, té 0,05 masses de Júpiter amb un període de 40 dies, i ha de ser considerat un càlid Neptú en òrbita circular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada